Zweet- en bierdruppels werden gemorst bij de Krutjesgatse Oberrace

Valsspeeltactieken, een pittig parcours en vooral heel veel bier: alle benodigdheden voor een geslaagde Krutjesgatse Oberrace.

Een samenwerking tussen de Raad van 11 van carnavalsvereniging de Krutjesrapers en café ’t Raadhuis dat ieder jaar voor heel wat verspild bier zorgt. Teams bestaande uit twee personen die zich aanmelden rennen een doldwaas parcours in een poging om een snelle tijd neer te zetten en zo min mogelijk bier te morsen onderweg. De ludieke wedstrijd is onderverdeeld in de horecaklasse (voor horecapersoneel uit Son en Breugel) en de carnavalsklasse. Zelfs prins Jaimy en zijn adjudant Calvin liepen het parcours, maar dan wel met een blad water.

Na het startschot doken deelnemers in een springkussen met als extra hindernis een molenwiek die genadeloos toesloeg als er niet opgelet werd. In ’t Raadhuis moest een blad met elf biertjes gehaald worden (waarbij sommige ‘valsspelers’ handlangers buiten hadden staan om het bier al aan te geven, wat de nodige tijdwinst opleverde). Het tweede springkussen bevatte gaten waar deelnemers met militaire precisie moesten lopen om de overkant snel te halen. Slimme ‘obers’ renden gewoon over het middenstuk. Een ronde om de boom voor het oude raadhuis en de finish was gehaald.

De lat lag hoog dit jaar. In beide klasses werd opvallend weinig bier gemorst. Maar uiteindelijk konden er maar twee teams winnen: team ‘Aan Het Eind Van De Straat Enz. Enz.’ en het team van cafetaria de Smikkel mochten de wisseltrofeeën uit de handen van prins Wim (die zijn cafetaria de Gentiaan derde zag worden) in ontvangst nemen. Daarna kon het echte feest beginnen: de afterparty van café ’t Raadhuis.

Meer foto’s zien? Klik bovenaan de pagina op ‘fotoserie’.