Tweede zonnepark in Nuenen

Foto: CC0

Nog meer groene stroom opwekken in de eigen regio! Dit is energiecoöperatie Morgen Groene Energie gelukt met een tweede collectieve zonnepark. Hiermee kunnen deelnemers zonnestroom krijgen zonder panelen op het eigen dak. Op 7 september worden de 198 zonnepanelen feestelijk in gebruik genomen door Nuenens wethouder van Duurzaamheid Joep Pernot.

Het zonnepark is tot stand gekomen door samenwerking van Morgen Groene Energie met de twee bedrijven Karma Vastgoed en Beheer en Eigenenergie.net. Karma heeft haar dak op Spegelt 29-31 beschikbaar gesteld voor de zonnepanelen. Deze firma verhuurt en beheert bedrijfsvastgoed in Nuenen. Het Geldropse Eigenenergie.net installeert de zonnepanelen, zoals deze firma al jaren doet voor particulieren en bedrijven in deze regio.

Morgen Groene Energie is eigenaar van het zonnepark en iedereen die lid is of wordt van deze energiecoöperatie kan het gebruiksrecht van de panelen kopen, mits zij wonen in de zogenaamde postcoderoos. Dit gebied omvat alle postcodes die grenzen aan code 5674 van het zonnepark.

Goedkope, groene stroom

Een paneel kan maximaal 260 kWh stroom leveren en kost een deelnemer eenmalig € 363,-. Per jaar is een paar euro nodig voor onderhoud, beheer en verzekering. Het rendement op deze investering bedraagt ongeveer 5 %, veel meer dan dat van een spaarrekening. De opbrengst van de gekochte panelen kan, incl. de energiebelasting, van de eigen energierekening worden afgetrokken. De overheid garandeert, dat je dit tenminste 15 jaar lang mag blijven doen.

Een gemiddeld gezin gebruikt ongeveer 3500 kWh stroom per jaar. Om hierin volledig te voorzien, zijn 13 paneeldelen nodig. Maar ook een kleine bijdrage aan een beter milieu mét groene stroom van één of meer paneeldelen, is welkom.

Meer daken nodig

Omdat Morgen Groene Energie inmiddels een wachtlijst heeft van gegadigden, is de coöperatie op zoek naar meer daken om zonnepanelen op te installeren. Welke ondernemers in de postcode 5674 (Nuenen, Gerwen of Nederwetten) zijn geïnteresseerd in deelname aan een zonnepark?
Voor informatie en aanmelden: [email protected]

Ook nieuwe deelnemers zijn welkom. Ze moeten daarvoor wel lid worden van Morgen Groene Energie. Informatie en aanmelden : [email protected] of kijk op www.morgengroeneenergie.nl