Ingezonden: MAF-gebouw en andere maffe zaken

Foto: Son en Breugel Nieuws

Nu het langzaam bij de bevolking begint door te dringen waar wethouder Visser ons de komende 40-50 jaar mee wil opschepen (een MFA) en wat dat allemaal gaat kosten, ontstaat er een reactie.

Er zijn mensen, die proberen onze gemeenschap te mobiliseren in een protest tegen de gang van zaken. Op zich een goed initiatief, want het is een mistig proces, waarbij het ontwijken van wet- en regelgeving niet geschuwd lijkt te worden en het dienstbaar zijn aan de bevolking buiten spel wordt gezet.

Binnen dat initiatief loop ik echter tegen andere maffe zaken aan. Op de speciaal opgezette website mafgebouw.nl is het mogelijk om een petitie te ondertekenen. Het blijkt echter niet voldoende te zijn om daar je naam en adres achter te laten. Iets dat mij wel voldoende lijkt om aan te geven wie je bent en dat je ook werkelijk in Son en Breugel woont. Maar nee, er moet ook een emailadres worden ingevuld anders werkt het niet. Nu is het natuurlijk simpel om daar een fantasie-emailadres achter te laten, maar ik begrijp de vraag niet. Waarom moet ik op de website mijn emaladres achterlaten? Wat voegt dat toe aan de legaliteit van mijn stem? Daar haak ik dus af.

Er dient zich een andere mogelijkheid aan. In Forum vind ik een stembiljet, dat ik kan invullen, uitknippen en inleveren bij diverse adressen. Naam, adres en woonplaats worden gevraagd. Prima. Maar daarnaast wordt ook gevraagd om je leeftijd in te vullen en om aan te geven of je man of vrouw bent. Wat hebben die twee laatste zaken te maken met mijn voor- of tegenstem? Telt mijn stem meer of minder mee als ik hetero ben of katholiek of blond? Had dan gevraagd of ik blind ben. Dan kun je mijn mening over dat foeilelijke Mega Aquarium wegstrepen, omdat ik het toch niet kan zien.

Cees van der Velden


Download nu de gratis Son en Breugel Nieuws app voor iOS en Android.

Download nu de app van Son en Breugel Nieuws voor iOS in de App Store Download nu de app van Son en Breugel Nieuws voor Android in Google Play