Dieven zijn dol op open ramen en deuren: voorkom insluiping!

Foto: CC0

In de gehele regio zien we dat er steeds vaker insluipingen plaatsvinden. Even de hond uitlaten, een boodschap doen of gewoon even ‘boven’ in de woning zijn. De achterdeur kan wel open blijven, want wat kan er nu helemaal gebeuren in die paar minuten? Genoeg! Een insluiping waarbij bijvoorbeeld een telefoon, tablet of laptop uit je huis wordt weggegrist, is in 30 seconden gebeurd.

Wanneer is er sprake van insluiping?

Bij een insluiping komt iemand je woning binnen zonder braakschade te maken, via een open deur of raam. Het is dus iets anders dan een inbraak. De lente- en zomerperiode zijn de favoriete jaargetijden voor insluipers. Met het huidige warme weer zetten we alles lekker open, zitten meer in de tuin en dat verhoogt het risico op insluipping. Het wordt insluipers vaak heel gemakkelijk gemaakt. Een achterdeur die niet is afgesloten of ramen die wagenwijd openstaan. Ook ramen op de eerste verdieping zijn niet veilig. Via een ladder die niet opgeborgen is of een vuilcontainer weten insluipers binnen luttele seconderen zo’n raam te bereiken. Insluipingen gebeuren vaak op momenten dat je zelf gewoon thuis bent!

Ramen dicht en deuren op slot

Diefstal 100% voorkomen is onmogelijk. Maar je kunt wel veel doen om insluipingen te voorkomen. Zorg dat u ramen en deuren sluit zodra u weg gaat, ook al is het maar voor even. Bent u thuis?. Sluit openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Zorg dat de waardevolle spullen uit het zicht liggen.

Meer informatie kunt u vinden op www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl.

Bron: Gemeente Son en Breugel