Atb-avondtocht “ALS het licht uit gaat”

Foto: ALS het licht uit gaat

Onder de naam “ALS het licht uit gaat” organiseert een groep enthousiaste mountainbikers voor de derde keer op 20 oktober 2018 een Atb avondtocht van 30 kilometer. De route gaat door het Dommeldal en het groengebied ten Noorden van Eindhoven. De tocht wordt gereden om geld bijeen te fietsen voor de slopende en dodelijke spierziekte ALS. Er wordt om 19.30 uur gestart onder het motto “ALS het licht uitgaat”.

De naam van de Atb avondtocht mogen wij van de geestelijke vader gebruiken. “ALS het licht uit gaat” is namelijk de titel van de gedichtenbundel die Jan Zuring schreef. Ook dit jaar is hij weer onze eregast en vervult hij een rol bij de start. Jan heeft zelf ALS en weet waar hij het over heeft.

Steeds meer organisaties en sponsoren raken betrokken bij dit sportieve evenement. Eindhoven Atletiek stelde vanaf het begin de baan en kleedruimtes beschikbaar. De fietsers worden, na de geleverde inspanning, gastvrij onthaald in de kantine met een door een sponsor aangeboden hamburger. De start en finish van de toertocht zijn op de atletiekbaan. Het afgelopen jaar gingen er -ondanks het slechte weer – 300 deelnemers van start.

De IJzeren Man is een geliefd onderdeel van het parcours. Op het terrein van het Wasven worden de fietsers voor de derde keer muzikaal verrast. De Eindhovense Waterzuivering is na de editie van vorig jaar zó enthousiast geworden dat zij dit jaar zelf het gedeelte van het parcours op hun terrein een eigen tintje geven! Dit belooft een waar spektakel te worden én een unieke kans om al fietsend een heel andere kant van de waterzuivering van dichtbij te kunnen zien en ervaren.

Bij tuinbouwbedrijf de Haas wordt er dwars tussen de frambozen en bessenstruiken doorgefietst. Hoevenaars Licht & Geluid zorgt weer voor een extra showelement op het parcours. En denk je als fietser het allemaal gehad te hebben? Dan kun je nog door een wasstraat fietsen, aangelegd door de brandweer. De grijns op ieders’ gezicht is onbetaalbaar wanneer ze uit dit ‘waterbad’ komen. Na afloop is er de mogelijkheid, op het terrein van Eindhoven Atletiek, om de fietsen schoon te spuiten.

Word je na het lezen van het bovenstaande enthousiast en uitgedaagd om dit jaar mee te doen? Geef je dan op via voorinschrijving. Dit kan tot 19 oktober 12.00 uur. Inschrijven op de avond zelf kan ook. De inschrijfkosten bedragen € 10,00.
Wil je meer weten over het volledige programma van 2018 en andere leuke wetenswaardigheden over deze avond Atb toertocht? Breng dan een bezoek aan onze website www.alshetlichtuitgaat.nl.

Ben je zelf geen fietser, of fiets je liever niet in het donker, maar spreekt dit initiatief je wel aan? Elke vorm van donatie of sponsoring is van harte welkom! Neem voor sponsoring contact op met de organisatie van de Atb avondtocht “ALS het licht uit gaat” via [email protected]. Hoe je een extra donatie doet lees je op onze website.